неділю, 21 лютого 2016 р.

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

       Українська земля споконвіків боролася за свою незалежність. Мільйони дочок і синів загинули в боях за неньку-Україну. Вони прагнули кращого майбутнього для наступних поколінь.

       20 лютого 2014 року стало переломною датою мрії українців на краще для всього народу. 11 лютого 2015 року в Україні встановлено особливий, памятний  день  -  «День Героїв Небесної Сотні».
       Вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, учні та вчителі НВК « Вашківецька гімназія» взяли участь у загальношкільній лінійці, яку організувала та провела педагог-організатор Курик П.С. Тримаючи в руках запалені лампадки, присутні  вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих на  Майдані. Гімназисти переглянули відеофільм « Героям присвячується…». Учитель історії Попович О.В. розповів дітям про те, що серед Героїв Небесної Сотні є і жителі  Буковини: ВасильАксенин та Олександр  Щербанюк. У Чернівцях,  веде далі вчитель, є вулиці, названі на честь Героїв. А ще Олексій Васильович поділився враженнями від побаченого на Майдані, учасником якого він був.
         А вже о 13.00 заступник директора з виховної роботи Проскурняк Н.Г. та учні 7,8 класів разом з класними керівниками Маковій М.М. та Вірстою І.М. долучилися до загальноміського мітингу, присвяченого памяті Героїв Небесної Сотні. Мітинг розпочався з панахиди, яку відправили священики української православної та греко-католицької церков. А гімназисти створили хрест зі свічок. Учениця 10 класу, Солован Катерина, виконала пісню «Про Україну».
         Ми низько схиляємо голови перед памяттю людей, яких було вбито у мирний час. Щиро дякуємо всім людям, які моляться за душі безневинно вбитих патріотів нашої держави…



                               Інформацію підготували: Стренадко М.М. та Курик П.С.






Немає коментарів:

Дописати коментар