вівторок, 14 квітня 2015 р.

Вивчаємо думку випускників, батьків та вчителів.




Випускники Вінницької школи №23 звертаються до своїх однолітків з інших шкіл держави з пропозицією провести Всеукраїнську благодійну акцію - «Мій вибір» http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=1808

Є патріотична ідея: вишикувались на площі міста чи на майдані села, утворивши національний прапор з повітряних жовто-блактних кульок. Будемо просити надіслати нам фото на лідерський блог.

Пропонуємо визначити кращу вишиванку на останньому дзвонику та кращий випускний костюм у національному стилі на випусному.

Випускниці цього року, напевне, будуть патріотично креативити та створювати патріотичні зачіски.

Ваші пропозиції:

23 коментарі:

  1. Ротар Віталіна, Унгурян Анастасія, учні 11- Б класу
    У зв’язку з складною ситуацією в Україні, випускники 11-х класів Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ступенів Хотинського району відмовитися від святкування випускного вечора у традиційному форматі. Спільним рішенням учнів, батьків, вчителів є бажання спрямувати кошти на підтримку героїв, які воюють за Україну на Сході.

    ВідповістиВидалити
  2. Димитрюк Дар'я, учениця 9-А класу Новодністровської гімназії.
    На мою думку, у зв’язку зі складною ситуацією в Україні, потрібно обмежитися урочистим врученням атестатів в навчальних закладах.

    ВідповістиВидалити
  3. У зв’язку зі складною ситуацією в Україні, потрібно обмежитися урочистим врученням атестатів в навчальних закладах.

    ВідповістиВидалити
  4. Вважаємо, що святкування випускних вечорів у традиційних форматах (пишні сукні, зачіски, ресторани) зараз не на часі. Адже на Сході військовослужбовці боронять єдність і незалежність нашої Батьківщини. Тому ми повинні всіляко підтримувати їх, і не в останню чергу морально, тримаючи стійку патріотичну позицію.
    На урочистій лінійці з нагоди Останнього дзвоника обов'язково хвилиною мовчання згадаємо про нашого загиблого випускника - героя Дмитра Руснака..

    Голова Ради старшокласників Чернівецького
    військово-спортивного ліцею В.Сандуляк
    Заступник директора з ВР С.Кізіма

    ВідповістиВидалити
  5. Мамаївський ЗНЗ І-ІІІ ст. №215 квітня 2015 р. о 03:15

    Яна Верега, Марина Марчук, Юлія Прокопець, учні 11-го класу
    Ми, учні та всі справжні громадяни України, не байдужі до страшної трагедії нашої країни - війни на Сході України. У зв'язку з складною ситуацією, випускники Мамаївського ЗНЗ І-ІІІ ст. №2 одноголосно вирішили відмовитися від святкування випускного вечора у традиційному форматі. На урочистостях з нагоди Останнього дзвоника та вручення атестатів обов'язково згадаємо у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. В останній тиждень навчання проведемо акцію милосердя на підтримку воїнів АТО, які відстоюють незалежність нашої України.

    ВідповістиВидалити
  6. Ми учні Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст.№1.вважаемо,що недоцільно у такий важкий час гучних святкувань та вечірок в ресторанних закладах.Краще з своїм любимим класним керівником та батьками піти в похід .Ми впевнені ,що цей похід принесе більше задоволення та користі і позитивних емоцій .І залишиться у пам"яті на все життя.

    ВідповістиВидалити
  7. Борівецький ЗНЗ І-ІІІ ст.15 квітня 2015 р. о 05:46

    Ми, учні Борівецького ЗНЗ І-ІІІст. вважаємо, що у зв’язку зі складною ситуацією в Україні, потрібно обмежитися урочистим врученням атестатів в навчальних закладах.

    ВідповістиВидалити
  8. Ми з друзями, у яких діти-випускники обговорювали це питання. І ми, хочемо щоб у наших дітей відбувся випускний вечір тому, що вони до цього йшли 11 років і вони варті того щоб ми їм це забезпечили. Ми це свідомо планували від початку навчального року. Дякувати Богу ми жевемо на мирній території і є можливість жити повноцінним життям. А бійцям АТО ми постійно допомагали і будемо це робити надалі.

    ВідповістиВидалити
  9. Я також за те щоб дітям організували випускний вечір так як це робили батьки минулих років. Ми, буковинці, будемо докладати всіх зусиль щоб наші діти якнайменше відчули на собі труднощі країни. А зрештою, це є наше батьківське рішення, а не рішення вчителів!

    ВідповістиВидалити
  10. Я вважаю, що потрібно дати можливість батькам вирішувати організацію святкового проведення випускного вечора, адже саме вони фінансують його і несуть відповідальність за своїх дітей.

    ВідповістиВидалити
  11. На мою думку, для учнів варто зберегти традиційне проведення випускних вечорів. Адже кожен одинадцятикласник чекає цю урочисту подію все шкільне життя.

    ВідповістиВидалити
  12. Ми вважаємо, що на даний час недоречно влаштовувати бурхливі свята. Коли в країні існує політичне та економічне безладдя!.. А зрештою, все вирішують батьки, вони фінансують.

    ВідповістиВидалити
  13. Вважаємо,що у зв'язку зі складною ситуацією, випускники як справжні українці, не байдужі до війни на Сході України, можуть відмовитися від традиційного святкування випускного вечора і обмежетися урочистим врученням атестатів у навчальних закладах.

    ВідповістиВидалити
  14. на мою думку, на даний час, коли у країні війна, і наші діти уже живуть в цих умовах, вони самі підтримають цю ідею

    ВідповістиВидалити
  15. Ми, учні Шипинського ЗНЗ І-ІІІ ступенів вважаємо, що влаштування помпезних випускних вечорів в такий важкий для країни час є недоречним.
    Варто обмежитися урочистим врученням атестатів. Пам’ятаймо, що в країні йде війна!

    ВідповістиВидалити
  16. Ми, випускники Реваківського ЗНЗ І-ІІІ ступенів,підтримуємо думку своїх ровесників, щодо обмеження урочистих святкувань випускного вечора у зв'язку зі складною ситуацією на Сході України!

    ВідповістиВидалити
  17. Як батько одинацятикласниці вважаю, що традиції повинні зберегтися! Урочисте вручення атестатів, це мрія кожного випускника, але не забути і про тих хто захищає нашу державу і вшанувати всіх воїнів АТО! веселощі можна і не проводити!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  18. Тетяна Флюндра16 квітня 2015 р. о 23:54

    Більшість батьків вважають ,що для учнів варто зберегти традиційне проведення випускних вечорів. Адже кожен випускник чекає цю урочисту подію все шкільне життя.Це радість і для батьків.Водночас можна провести акції в підтримку наших воїнів .Для наших учнів та батьків це вже стало традицією.

    ВідповістиВидалити
  19. учні 9 класу Чагорської ЗОШ І - ІІІ ступенів17 квітня 2015 р. о 00:05

    Ми, учні 9-го класу Чагорської ЗОШ І-ІІІ ступенів вважаємо, що влаштування помпезних випускних вечорів в такий важкий для країни час є недоречним. Проте і повністю відмовлятись від святкування теж не потрібно; можна обмежетись більш стриманним проведенням урочистої частини та святкового столу для випускників та їх батьків.
    Вшанування памяті та героїчного вчинку захисників України вирішено відобразити у вбранні випускників - маками памяті

    ВідповістиВидалити
  20. Жиряда Лариса, голова учнівської ради Чагорської ЗОШ17 квітня 2015 р. о 03:51

    Ми, випускники Чагорської ЗОШ І-ІІІ стуенів, вирішили не порушувати традиції школи і провести урочисте вручення атестатів, під час якого організувати збір коштів для підтримки учасників АТО - вихідців з рідного села.

    ВідповістиВидалити
  21. Кожен першокласник, дивлячись на випускників школи, які щасливі та усміхнені стоять на святковій лінійці, мріє опинитися на їхньому місці.
    Випускний – це одне із найважливіших свят у житті кожної сім'ї випускника. Урочиста частина та вручення атестатів – це тільки один момент Випускного вечора: кожна дівчинка мріє бути принцесою у вишуканій сукні, яку підбирає кілька років, а хлопці на цьому вечорі справжні джентльмени.
    І позбавити нас здійснення цієї мрії – це означає позбавити нас віри у прекрасне майбутнє.
    Зараз дуже складний час в державі, наші воїни-герої охороняють нашу країну від нападу ворогів, ми, випускники, низько вклоняємось вашій мужності та відвазі.

    Чуньківський НВК

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я вважаю, що потрібно провести урочисту частину вручення атестатів. А від гучних святкувань відмовитись.

      Видалити
  22. Дитинство. Школа. Ці поняття тотожні, тому що, згадуючи своє дитинство, обов’язково згадуєш роки проведені у школі. Я й зараз коли приїжджаю додому із «гарячого» Сходу, переглядаю фото із випускного вечора. Ми – випускники 2010 року, навіть подумати не могли, що зовсім скоро війна перекреслить усталений ритм життя.
    Дуже неспокійний рік випав для цьогорічних одинадцятикласників. Майже в кожну родину тривожно завітала війна, ЗМІ рясніють невтішними новинами із зони АТО, тому, захищаючи нашу країну від ворога, ми хочемо, щоб наші батьки, діти, друзі жили своїм звичним життям: виходили заміж, народжували дітей, а випускники 2015 року – традиційно зустрічали схід сонця як початок самостійного життя.


    Учасник АТО, випускник 2010 р.

    ВідповістиВидалити