четвер, 7 травня 2015 р.

Пам′ятаємо! Перемагаємо!

6 травня 2015 року в Колінковецькому ЗНЗ І-ІІІ ст. Хотинського району відбувся ІІІ Фестиваль народних ремесел «Колінковецькі передзвони», приурочений Дню пам’яті та примирення, який проходив під гаслом
 «Пам′ятаємо! Перемагаємо!».

За активну громадянську позицію, патріотизм, доброчинність і співпрацю на терені допомоги Українській армії учнівський, батьківський та педагогічний колективи нагороджені подяками Голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, та волонтерської організації «Буковина – Українському війську». Подяки вручила Ольга Щербанюк, дочка Героя Небесної Сотні Олескандра Щербанюка.




Традиційно було організовано проведення майстер-класів з народної вишивки, писанкарства, виготовлення фенічок для захисників АТО, художнього малювання, перукарської справи – стилізованих народних зачісок, народної кухні, виготовлення маків – символу пам′яті про тих, хто загинув під час ІІ Світової війни, хто віддав своє життя на Сході України у боротьбі проти російської агресії Символу відзначення Дня пам′яті та примирення і Дня Перемоги, плетіння маскувальної сітки та кікімор для воїнів АТО.



 
В ході фестивалю проводився благодійний ярмарок.
Спільна благородна ідея об'єднала всіх, кожен бажав долучитися до акцій і зробити свій внесок, що становить частину однієї великої мети. В результаті, на ІІІ фестивалі «Колінковецькі передзвони» виготовлено 220 маків, 110 фенічок, 80 дитячих поробок, написано 150 писанок, спечено 225 пасок. Зібрано коштів з ярмарку у сумі 7010 гривень, продуктів харчування на суму 14, 200 грн, сплетено маскувальну сітку. Майстер перукарської справи Щербата Світлана Василівна зробила внесок у благодійну акцію в сумі 300 грн . Громада села також долучилася до акції «Допомога захисникам». Під аркою школи було встановлено намет по збору продуктів харчування.








Після закінчення фестивалю всі вироби та продукти харчування було погружено в бус волонтера Ігоря та відправлено на Схід воїнам АТО, які ціною свого життя захищають рубежі нашої держави, даруючи нам, дітям, чисте небо.
На зібрані кошти куплено бензиновий генератор (електростанцію) на суму 4 тис 500 грн та 1тис на витрати замовлення військовослужбовців, що буде закуплено в Харкові; 1500 грн буде оплачено захисні футболки.








Немає коментарів:

Дописати коментар