середу, 3 лютого 2016 р.

Пізнаємо Україну разом!


29-31 січня відбувся завершальний тренінг проекту «Пізнаємо Україну разом!».
Метою проекту була консолідація учнівської та студентської молоді п’яти міст України (Слов’янська, Артемівська, Чернігова, Вижниці та Києва) для подолання і трансформації стереотипних уявлень щодо різних регіонів.



Як об’єднати нашу багатостраждальну Україну під загрозою зазіхань агресора? Як знайти тонку нитку розуміння між віддаленими регіонами, містами, людьми? Як побороти стереотипи? Та, врешті, як виробити спільне бачення нашого майбутнього мирного співіснування?

На ці та інші запитання шукали відповіді учні та студенти з різних областей України, які завітали до міста над Смотричем з соціокультурною експедицією. 29-31 січня тут відбувся завершальний тренінг проекту «Пізнаємо Україну разом!», який підготували вчителі та викладачі навчальних закладів з різних куточків України: Київського ліцею №144 ім.Г.Ващенка, Артемівського НВК №13, Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім.В.Ю.Шкрібляка, Слов’янської ЗОШ №1, Чернігівського національного технологічного університету, а також ІППО Донецької області.
  
Учасники експедиції визначалися шляхом проведення конкурсів есе та промо-роликів у регіонах. Конкурсні роботи та результати відбору були оприлюднені у групі проекту: https://vk.com/piznayemorazom. Вижницький коледж представляли студенти Дульгер Вадим, Пападопоулу Ніколетта, Григорійчук Євген, викладач коледжу Ірина Ребенчук та координатор проекту від м. Вижниця Сергій Огданський.

В перший день на базі Кам’янець-Подільського НВК №13 пройшли інтеграційні тренінги, вправи на розвиток командного духу разом із учнями Кам’янця-Подільського. Також відбулася спільна екскурсія містом та інтеграційна вечеря «Україна за столом». Наступного дня на учасників чекала робота над обраними темами промо-роликів, заняття з основ фотомайстерності (тренер – С. Аніськов) та основ композиції (тренер – І. Ребенчук), екскурсії містом. А на завершення тренінгу було проведено іспит-екскурсію містом, відвідано Кам’янець-Подільську фортецю, відбувалася робота над майбутнім роликом.

Левову частку екскурсій, інтеграційних тренінгів та занять провела на волонтерських засадах координатор проекту від ліцею №144 ім. Г. Ващенка (м. Київ) Оксана Данилова. Також практичне заняття «Створюємо композицію разом» провела викладач коледжу Ірина Ребенчук. А її «яблунька у вишиванці» заповнилася побажаннями та мріями учасників проекту.

Діяльність проекту адміністрував Чернігівський обласний осередок ВМГО «Молодь Демократичного Альянсу» (керівник – Ірина Бабчук) за підтримки ГО «Спілка Української Молоді в Україні» (Неля Лавриненко) в рамках проекту «Консолідація та зміцнення громадянського суспільства Східної, Південної, Західної і Північної України» та фонду NED.

Насичена трьохденна програма запам’ятається учасникам. А узагальнюючим результатом заходів стане промо-ролик «Кам’янець-Подільський очима молоді України», який відзняли учні та студенти з різних куточків України.

Сергій Огданський




Немає коментарів:

Дописати коментар