пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Жива природа – це справжній дивосвіт, який робить нашу планету неповторною у Сонячній системі

 
 З  8  по 12 лютого 2016 року  у НВК «Вашківецька гімназія» відбувся тиждень біології та екології, який  було розподілено на такі етапи: «Інформаційний», «Евристичний», «Науково-інформаційний», «Пошуково-інтелектуальний», «Умілі руки».

     У понеділок вчитель біології Приньковська В.М. та педагог-організатор Курик П.С. провели загальношкільну лінійку, на якій було оголошено план проведення тижня, у який було включено конкурси, вікторини, оповідання та вірші на біологічну та екологічну тематики.
       Наступного дня відбулося засідання творчої групи «Паросток», на якому гімназисти читали вірші, оповідання про природу, пори року.  У цей день гімназисти 1 – 3  та 5,7,10,11 класів здійснили екскурсійну поїздку до с. Чортория.  Діти мали змогу побачити лебедів, які занесені до  Червоної книги.  Учителі Приньковська В.М.,Пріньковська О.М., Курик П.С. та учні школи з великим захопленням годували лебедів та милувалися їхньою красою.
        А вже в  середу до нас завітали представники НПП «Вижницький». Провідний фахівець відділу екологічної освіти Головатюк Л.В. підготувала для учнів 1 -5  класів цікаву презентацію на тему: «Життя пернатих друзів». Також Лідія Володимирівна ознайомила дітей з природоохоронною акцією «Годівничка». Науково-інформаційний день продовжується. Співробітник відділу науки Різниченко З.П. підготувала лекцію та відеофільм на тему : « Рослинний світ НПП «Вижницький»  для учнів  6,7 класів. А провідний фахівець відділу науки Джурик В.П. презентувала роботи на теми : «Зеленокнижні угрупування НПП «Вижницький»  та « Інтродуценти НПП «Вижницький» для учнів  8 – 11 класів.
        Підсумовуючи проведену роботу, представники вручили подяки учням та вчителям гімназії за активну участь у таких акціях : «Надія – Є» , «Здай батарейку – збережи природу».
        А вже наступного дня учень 10 класу Холіван Леонід ( керівник Вірста І.М.) презентував наукову роботу на тему «Вітер як альтернативне джерело енергії»  для учнів 10 – 11 класів.
       Насамкінець тижня відбувся етап «Умілі руки». Учитель біології Приньковська В.М. та педагог- організатор Курик П.С. разом з гімназистами 5 – 7 класів розвішували годівнички , виготовлені гімназистами.  Діти впевнені, що, підгодовуючи птахів, вони роблять добру справу: бережуть природу рідного краю.
        Під час проведення тижня біології та екології учні показали хороші знання про природу, її красу, бережливе ставлення до оточуючого середовища.
        Ми надіємося, що виховні заходи,  проведені протягом тижня, виховують у підростаючого покоління  любов і вміння берегти та примножувати все живе, що їх оточує. Над цим завданням і працюють вчителі НВК « Вашківецька гімназія».

Інформацію підготували : учитель української мови та літератури  Стренадко М.М. та педагог-організатор Курик П.С.














Немає коментарів:

Дописати коментар