пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

ЛІНІЙКА-РЕКВІЄМ У ЗАСТАВНІВСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ «ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ НЕБЕСНОЇ СОТНІ. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!»


20 лютого відзначатиметься в Україні День Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди у Заставнівській гімназії пройшла лінійка-реквієм «День пам’яті Небесної Сотні. Герої не вмирають!»

Ведучі – гімназисти V-Б класу Дрига Іван та Грушецька Діана (голова Учнівської ради) за допомогою слайдів та перегляду відеороликів зуміли відтворити історичні події на Майдані, які відбувалися з 18 по 20 лютого 2013 року.
Тисячіпоранених і майже 100 людей було вбито снайперами та бійцямиспецпідрозділівміліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральнірежисери, громадськіактивісти. Кров цих людей стала вироком для злочинноїдиктатури. Ця «Небесна Сотня» своїмжиттямвикупили свободу для мільйонівукраїнців і дає шанс збудуватиновудемократичнуправову державу.
Низькийуклін матерям і батькам, щовиховалитакихсинів і дочок! Хай палаютьсвічкипам’ятізагиблихгероїв «НебесноїСотні» у наших серцях. Гімназисти вшанувалихвилиноюмовчаннявсіх, хтопоклавжиття за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиноїУкраїни!
Після подій на Майдані почалися події на сході України. Бійці - кращі сини держави зібралися з усієї України, щоб разом припинити терор,вигнати чужинців із рідного дому. Особливу підтримку, допомогу відчувають бійці у зоні АТО від волонтерів. У нашому місті активно працює волонтерська організація «Буковинська сотня», з якою тісно співпрацює учнівський, педагогічний та батьківський колективи Заставнівської гімназії,  збираючи продукти харчування та кошти для допомоги воїнам АТО. Представники цієї організації - волонтери,учасники подій на Майдані були присутні  на лінійці. Це – Петришак Віталій Петрович, Лашта Віктор Євгенович та Барабащук Сергій Васильович.  Вони привезли і передали із зони АТО державний прапор України із підписами бійців та слова вдячності за підтримку.  Особливим експонатом для шкільного музею «Джерело» став бойовий гранатомет, який був свідком боїв на сході України.
Віримо, що саме завдяки героїзму наших воїнів та підтримці волонтерів та всіх небайдужих громадян в Україні запанує мир та спокій.

Педагог-організатор
Заставнівської гімназії
Василевич Г.М.










Немає коментарів:

Дописати коментар